De Blauwe Peer is een marktgedreven en strategisch communicatie- en design adviesbureau uit Gent.

Marktgedreven betekent dat we niet bezig zijn met wat we onze klanten kunnen verkopen, maar wel met wat onze klanten nòdig hebben.

De Blauwe Peer = websites + logo + huisstijl + campagnes + video + advertenties + copywriting + social media + strategisch advies + grafische vormgeving + drukwerk

Janes Zeghers

 

In de tentoonstelling ‘WERK ART’ van Janes Zeghers stelde de kunstenaar de werknemers van de Blauwe Peer zoo-humaan-gewijs tentoon. Bezoekers kregen een audioguide, die leidde hen doorheen de tentoonstelling en langs de kunstwerken. Over elk kunstwerk was een korte beschrijving, geschiedenis, anekdote te horen.

 

‘Aan de linkerkant, vlakbij David, zit Peter. Zijn volledige naam is Peter Vandenberghe, hij is de zaakvoerder. De baas dus, de chef, de patron. En het gebeurt niet zelden dat hij met de klanten moet telefoneren.

Als Peter telefoneert kan hij niet stilzitten, dan wandelt hij door de ruimte en vaak gaat hij zelfs naar buiten, op straat omdat, vreemd genoeg, enkel zijn telefoon af en toe geen goeie verbinding blijkt te hebben. Als je straks de tentoonstelling weer verlaat zult u op het raam aan de straat twee vetvlekken kunnen waarnemen. Dat komt omdat Peter, als hij aan het bellen soms met zijn voorhoofd tegen dat raam staat. Zo staat hij dan te telefoneren.

Nog enkele details. Peter is empathisch, steelt de opladers van zijn collega’s, speelt het beste tafelvoetbal, komt altijd te voet naar het werk en werkt dag en nacht.’

Categorie: