De Blauwe Peer is een marktgedreven en strategisch communicatie- en design adviesbureau uit Gent.

Marktgedreven betekent dat we niet bezig zijn met wat we onze klanten kunnen verkopen, maar wel met wat onze klanten nòdig hebben.

De Blauwe Peer = websites + logo + huisstijl + campagnes + video + advertenties + copywriting + social media + strategisch advies + grafische vormgeving + drukwerk

Wat doet De Blauwe Peer nu eigenlijk?

De Blauwe Peer is een creatief communicatie- en adviesbureau uit Gent. Je kunt bij De Blauwe Peer terecht voor strategisch advies, grafische vormgeving en (corporate) branding, campagnes (on- en offline), websites en apps, copywriting, film, video en radio- of tv-campagnes. Voeg daar wat ‘dit had je niet verwacht’ aan toe, en je hebt De Blauwe Peer.

Bouwen jullie websites?

Uiteraard. De Blauwe Peer ontwerpt en ontwikkelt websites voor kleine zelfstandigen én grote bedrijven of organisaties. Samen kijken we naar uw wensen en budget, en zorgen ervoor dat het traject van idee tot lancering wordt begeleid. Kortom: wij zorgen dat het klikt.

Zijn jullie ook thuis in de wereld van digitale strategie?

Een online strategie is de dag van vandaag onmisbaar om in een wereld van ontelbare sites en social media een duidelijke boodschap weer te geven en de resultaten meetbaar te maken. We hebben Peren in huis die weten hoe je dit allemaal moet aanpakken. Benieuwd? Dan komen we graag langs om ons verhaal uit de doeken te doen.

Wat is het verschil tussen een reclamebureau en een marketing-communicatiebureau?

Een marketing-communicatiebureau, zoals De Blauwe Peer, start met een analyse van de markt en de concurrerende spelers. Aan de hand van een bepaald onderzoek en de bevindingen hierrond wordt een strategisch plan, creatieve campagne en gebalde boodschap gedefinieerd om de doelgroep aan te spreken. Die strategie dient als basis voor alle uitvoerende communicatiemiddelen zoals website, folder, …

Een reclamebureau daarentegen kan je meer definiëren als een operationeel en uitvoerend bureau dat aandacht besteedt aan het uiterlijk van een campagne in plaats van aan de werkelijke boodschap of doelgroep. Een reclamebureau zorgt vaak voor de realisatie en de uitvoering van een bepaalde strategie, uitgewerkt door een extern marketing- of communicatiebureau.

Kan ik als klein bedrijf ook bij jullie terecht?

Zeker! Bedrijven van ieder formaat zijn klant bij De Blauwe Peer. Ons portfolio bewijst dit! Zit je met vragen over een budget, neem gerust contact op.

Kan je bij De Blauwe Peer terecht voor foto en video?

Zeker! Doorheen de jaren hebben we ons netwerk sterk uitgebouwd en weten we perfect welke partner het meest geschikt is voor welke opdracht dan ook. En de scenario’s, die bedenken we natuurlijk ook helemaal zelf!

Doen jullie gericht onderzoek naar de inzet van mediakanalen?

Elke klant heeft eigen noden. Een gedegen onderzoek naar de juiste manier van communiceren is daarbij van het grootste belang. Doelgroepen, het product, de tijd van het jaar en tientallen andere factoren spelen daarbij een rol. Wil je maatwerk? Perfect!

Heeft De Blauwe Peer copywriters en vertalers in huis?

Voor vertaalopdrachten werken wij samen met een professioneel erkend vertaalbureau bestaande uit native speakers. Zij leveren keer op keer puik werk rond vertalingen en tekstrevisie. Schrijftalent, zowel voor short- als long copy, hebben we in huis.

Ontwerpen jullie ook social media campagnes?

Check. De Blauwe Peer creëert allerhande virale campagnes (wedstrijden, activiteiten, straffe video’s, …). Ook begeleidt ze bedrijven in het opstellen van een contentplan voor bijvoorbeeld Facebook of LinkedIn. En als het echt wat mag kosten: we zouden graag eens filmen met Messi! 😉

Kan ik mijn website zelf beheren?

Ja hoor. De Blauwe Peer bouwt haar websites uitsluitend in betrouwbare CMS-systemen zoals WordPress en Drupal. Hierdoor garandeert ze een solide product met een uitstekende backend voor de klant. Je kiest dan zelf welke onderdelen je graag zelf wilt beheren. Uiteraard biedt De Blauwe Peer hierin ook opleidingen.

Zijn jullie websites ook geschikt voor mobiele weergave?

Daar gaan we geen woorden aan vuil maken: ui-ter-aard.

Wat is het verschil tussen een webapp en een native app?

Een webapp is een website geoptimaliseerd voor het gebruik op mobiele telefoons en tablets met de look & feel van een normale app. Een webapp is, mits de gebruiker over een internetverbinding beschikt, optimaal bereikbaar via een mobiele browser. Dit betekent dat u de app niet hoeft te downloaden in een App Store.

Een Native-app wordt specifiek ontwikkeld voor een platform (Android, iOS, Windows Phone) in een eigen codeertaal. Een Native-app is een applicatie die wordt aangeboden in de App-store van je smartphone of Tablet.

Regelen jullie onze hosting?

Ja hoor. Afhankelijk van de grootte van uw project zorgt De Blauwe Peer voor de meest geschikte hostingpartner. U kunt bij ons ook terecht voor de registratie van domeinnamen.

Kan je De Blauwe Peer aanschrijven voor aanbestedingen?

Pitchen heeft zich de laatste jaren nogal opgedrongen als norm. De Blauwe Peer wordt vaak aangeschreven als mogelijke creatieve partner maar krijgt van in het begin toch graag een gevoel van vertrouwen. Daarom weten we graag hoeveel bureaus er meedingen en wat het beschikbare budget is voor het gevraagde werk. Maar het liefst van al, komen we ons vol overtuiging aan jullie voorstellen en beantwoorden we alle mogelijke vragen face-to-face.

Kan je ook voor last minute opdrachten bij De Blauwe Peer terecht?

Alles hangt af van de planning van dat moment. Maar als het mogelijk is, zullen we er alles aan doen om ook jouw opdracht met glans af te werken. Twijfel niet, contacteer ons en vraag naar Michèle of Peter T. Zij kunnen je zeker verder helpen!

Kan je bij De Blauwe Peer terecht voor drukwerk op maat?

Zeker, Peer Peter T. weet alles over druktechnieken, papier of andere dragers en ga zo maar door. Drukwerk bepaalt grotendeels de uitstraling van je bedrijf. Als rot in het vak zoekt Peter samen met de grafici naar de meest gepaste weergave voor kwalitatief drukwerk.